E – zbirke z dostopom na daljavo

Do naročenih podatkovnih zbirk lahko dostopate člani knjižnice s poravnanimi obveznostmi kjer koli – s pomočjo oddaljenega dostopa (s klikom na logotip podatkovne zbirke, se vam odpre okence za oddaljen pristop).
Za uporabo e-virov potrebujete samo geslo, ki je enako kot za uporabo Moja knjižnica in ga dobite v knjižnici.

Za pomoč pri tem, kako uporabljati zbirke, lahko vprašate v knjižnici.

EBSCOhost je eden največjih dobaviteljev elektronskih in tiskanih strokovnih ter znanstvenih revij na svetu. Pokriva področja humanistike, kulture, izobraževanja, medicine, splošne znanosti itd. Vključuje celotne tekste skoraj 3000-ih mednarodnih časnikov ter abstrakte in indekse 5000-ih periodičnih publikacij.

Zbirka PressReader prinaša tekoče izdaje več kot 3.000 nacionalnih, regionalnih in lokalnih časnikov in revij s celega sveta. Med njimi so na voljo številni ugledni časniki, kot so The Guaridan, Washington Post, USA Today, Die Presse, Kleine Zeitung Karnten, Večernji list in številni drugi.

Ebonitete.si je najsodobnejša aplikacija za popoln pregled več kot 200.000 poslovnih subjektov. Na enem samem mestu lahko pridobite splošne, računovodske in ostale finančne podatke o izbranem podjetju. Z enovitim produktom si lahko ustvarite celovito sliko o boniteti podjetja.

Portal TFL ponuja največjo bazo podatkov z vso veljavno zakonodajo, ki jo sproti ažuriramo. Na njo so povezani vsi preostali dokumenti, kot so sodna praksa, strokovni članki, komentarji zakonov in praktične rešitve. Na voljo pa so vam tudi informacije iz finančno-računovodskega ter davčnega področja in iz gradbeno-okoljskega področja.

Uporabniki arhiva lahko gradiva (članki, besedila in druga avtorska dela), vsebovana v arhivu, uporabljajo za lastne, nekomercialne in nepridobitne namene in jih ne smejo objavljati na svojih spletnih straneh, v svojih medijih in publikacijah ali jih kakor koli drugače priobčevati ali jih dajati na voljo javnosti.

Portal Fran združuje slovarje, slovenistične jezikovne vire in portale, ki so nastali ali še nastajajo na Inštitutu za slovenski jezik Frana Ramovša ZRC SAZU, ter slovarje, ki so v okviru dela na tem inštitutu dobili digitalno obliko. Omogoča tudi iskanje po drugih izbranih slovenskih jezikovnih korpusih. Namen portala je omogočiti dostop do slovarskih informacij čim širšemu krogu uporabnikov, zato omogoča tako povsem preproste kakor tudi zelo kompleksne poizvedbe.