Biblos

Biblos je spletna eKnjižnica in eKnjigarna, ki ponuja izposojo in prodajo e-knjig preko spletne strani. Za branje knjig boste potrebovali program Adobe Digital Editions, ki je na voljo za vse računalnike s sistemom Windows in Mac OS, v trgovini Google Play in Apple App Store pa vas že čaka aplikacija.

biblos.si

dLib.si

Digitalna knjižnica Slovenije – dLib.si zagotavlja dostop do raznovrstnih digitalnih vsebin s področja znanosti, umetnosti in kulture. Kot spletni informacijski vir predstavlja bistven sestavni del za razvoj informacijske družbe in zagotavlja trajno ohranjanje pisne kulture v digitalni obliki.

dlib-logo

Dobre knjige

Dobreknjige.si je spletni portal s priporočilno literaturo, namenjen promociji dobrega branja. Njegovo zanesljivost, nepristranskost in ažurnost vzajemno zagotavljamo slovenske splošne knjižnice, v sodelovanju z literarnimi kritiki ter našimi bralkami in bralci, uporabniki portala o dobrih knjigah.

dobreknjige.si

Ebonitete.si

Ebonitete.si je najsodobnejša aplikacija za popoln pregled več kot 200.000 poslovnih subjektov. Na enem samem mestu lahko pridobite splošne, računovodske in ostale finančne podatke o izbranem podjetju. Z enovitim produktom si lahko ustvarite celovito sliko o boniteti podjetja.

ebonitete

EBSCO eBooks

Zbirka, ki vsebuje več kot 27.000 e-knjig v angleškem jeziku. Najpomembnejša funkcionalnost zbirke je možnost izposoje e-knjig uporabnikom, ki jih lahko za obdobje izposoje prebirate na svojih računalnikih in prenosnih napravah.

ebsco-ebooks

EBSCOhost

EBSCOhost je eden največjih dobaviteljev elektronskih in tiskanih strokovnih ter znanstvenih revij na svetu. Pokriva področja humanistike, kulture, izobraževanja, medicine, splošne znanosti itd. Vključuje celotne tekste skoraj 3000-ih mednarodnih časnikov ter abstrakte in indekse 5000-ih periodičnih publikacij.

ebscohost

FinD-INFO

Portal FinD-INFO je najsodobnejši portal z največjo zbirko pravnih informacij v Sloveniji. Portal omogoča uporabnikom enostaven in hiter dostop do zanesljivih in celovitih pravnih in poslovnih vsebin, obogatenih z dodatnimi informacijami in funkcionalnostmi.

find-info-logo

IUS-INFO

Portal IUS-INFO oblikuje, razvija, upravlja, vzdržuje in distributira podatkovne baze pravne in poslovne narave. Je komercialna baza podatkov na spletu, ki vsebuje največji izbor pravnih informacij iz Slovenije in Evropske unije na enem mestu. Deluje neprekinjeno 24 ur na dan.

iusinfo.si

Kamra

Portal Kamra je spletno mesto, ki združuje digitalizirane vsebine s področja domoznanstva kot jih tudi na tradicionalen način zbirajo in posredujejo splošne knjižnice in druge lokalne kulturne organizacije. Portal nudi infrastrukturo za predstavitev lokalne vebine v digitalni obliki.

karma.si

PressReader

Zbirka PressReader prinaša tekoče izdaje več kot 3.000 nacionalnih, regionalnih in lokalnih časnikov in revij s celega sveta. Med njimi so na voljo številni ugledni časniki, kot so The Guaridan, Washington Post, USA Today, Die Presse, Kleine Zeitung Karnten, Večernji list in številni drugi.

pressreader-logo

SSKJ

SSKJ2.si vsebuje celotno gradivo druge, dopolnjene in deloma prenovljene izdaje Slovarja slovenskega knjižnega jezika, ki ga je vsebinsko pripravil Inštitut za slovenski jezik Frana Ramovša ZRC SAZU, založila pa Cankarjeva založba, d.o.o., ki je del skupine Mladinska knjiga.

sskj2-logo

Večer arhiv

Uporabniki arhiva lahko gradiva (članki, besedila in druga avtorska dela), vsebovana v arhivu, uporabljajo za lastne, nekomercialne in nepridobitne namene in jih ne smejo objavljati na svojih spletnih straneh, v svojih medijih in publikacijah ali jih kakor koli drugače priobčevati ali jih dajati na voljo javnosti.

vecer-logo